Ik werk sinds 20+ jaar met mensen in groepen en individueel. Ik deel graag wat mij heeft geholpen bij mijn eigen ervaringen op het gebied van relaties, rouw, ziekte, geweld, trauma, burnout, stigma, scheiding, co-ouderschap, bewust opvoeden. Ik help je graag bij het vinden van jouw eigen wijsheid en waarheid.

Ik ben geïnspireerd door Geweldloze Communicatie en mindfulness. Geweldloze Communicatie helpt me om liefdevolle relaties te hebben met mijn kinderen en andere mensen om mij heen, zonder mezelf kwijt te raken. Het is een concreet, praktisch instrument dat ik dagelijks gebruik. Mindfulness helpt me om mijn innerlijke rust en gronding te vinden. Ook helpt het mij om contact te maken met mijn onprettige gevoelens. Ik mediteer sinds een jaar of 20.

Als meisje meende ik te begrijpen ik dat bepaalde emoties niet welkom waren. Als ik blij en enthousiast was, werd ik geprezen en gewaardeerd. Als ik boos, bang of verdrietig was, werd mij verteld dat dit niet oké was. Zo leerde ik al jong om mijn onprettige gevoelens te verbergen en te ontkennen.

Geweldloze Communicatie liet me zien hoe ik vriendschap kan sluiten met mijn innerlijke wereld, hoe ik al mijn gevoelens kan toelaten en mijn pijn en gedachten kan erkennen. Ik leerde ook erop te vertrouwen dat achter elke gedachte en gevoel prachtige behoeften en verlangens verscholen liggen. Zo leerde ik meer contact met mijn gevoelens en behoeften (zelfconnectie)  te houden en verlies ik minder snel de verbinding met mijzelf als in contact heb met de ander.

Ook heb ik geleerd ik hoe ik zelfacceptatie en zelfcompassie kan beoefenen wanneer ik mezelf veroordeel of aan mezelf twijfel. En wanneer ik mezelf schaam of schuldig voel. Dit gaat ook voor mij met vallen en opstaan, want het is een levenslang  groei- en leerproces. 

Ik heb diverse opleidingen en trainingen gevolgd om mensen te begeleiden als trainer, coach en mediator, o.a. bij ‘Connecting2life’ en ‘BTA’. Ik heb veel ervaring met mensen die emotionele pijn, trauma, angst, boosheid, schaamte en schuldgevoel ervaren. Ik voel me op mijn gemak met intense emoties en rouwprocessen na bijvoorbeeld verlies en verandering. Telkens weer voel ik me geraakt  wanneer ik iemand kan ondersteunen om zich bewust te worden van de keuzes die hij/zij heeft, hoe pijnlijk zijn/haar situatie ook is. Deze bewustwording van keuzes brengt vaak een gevoel van vrijheid en ruimte teweeg. Mijn hart smelt wanneer iemand waarmee ik in gesprek ben zich ‘empowered’ voelt om stappen te zetten en zijn/haar droom waar te maken.

Ik geloof in een ‘cultuur zonder fouten’. Ik geloof dat jij en ik niets verkeerd kunnen doen. We zijn gewoon iets aan het proberen en aan het leren. De enige ‘fout’ die ik kan maken is niet durven proberen 🙂

Ik heb gewoond en gewerkt in Spanje, Afrika en Midden-Amerika en word blij van diversiteit. Terug in Nederland geniet ik nog steeds van het werken met mensen uit allerlei culturenOok heb ik veel gewerkt met mensen van diverse seksuele identiteiten, zoals homo, hetero, bi, trans. Ik ben daarom ervaren in het begeleiden van mensen die leven met een stigma, een geheim en uit de kast willen komen. 

Ik ben een beetje een talen-freak en spreek vloeiend Nederlands, Engels, Spaans, Frans en (iets minder) Catalaans en Duits. In deze talen kan ik sessies en trainingen geven. Dansen, wandelen in de natuur en yoga helpen mij om te ontspannen en brengen mij in contact met mijn lichaam.